Se-n-Se Toerisme en recreatie - KTA 3 Hotelschool Hasselt

Wat?

Je leert de klant tijdens zijn reis en/of verblijf begeleiden en zijn beschikbare tijd invullen.  Er zijn drie componenten in de opleiding: reisbegeleiding, local representative en animator.

Het taalonderricht is belangrijk gezien het internationale karakter van de toeristische sector.  Via het vak ‘toegepaste informatica’ maak je kennis met sectorgerichte informaticapaketten.  Natuurlijk krijg je ook een aantal toeristische vakken (toeristische aardrijkskunde, toerisme, kunstgeschiedenis,…)

Stage

De stage is een essentieeln onderdeel van de opleiding. Ze gebeurt in de toeristische sector (reisbureaus, touroperators, vervoerbedrijven, ontspanningsparken, diensten voor toerisme…). Op die wijze verkrijgt de leerling een beter zicht op de taken en de vaardigheden die van toeristische medewerkers verwacht worden.

Wat nadien?

Afgestudeerden kunnen terecht in: reisbegeleiding, local representative op de plaats van bestemming, animator in clubs, hotels, bungalowparken en op campings. Doorstroming naar hoger onderwijs is mogelijk mits de nodige inzet, capaciteiten en interesse.