Algemene route

Algemene route

 

 

Infostand nr. 12: Centra voor leerlingenbegeleiding Limburg

 

Speciaal voor jou organiseren de Centra voor Leerlingenbegeleiding deze beurs waar je zowel informatie vindt over beroepen als over verdere opleidingsmogelijkheden.  Bovendien volg je workshops om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de stap naar de arbeidsmarkt.

Tijdens de beurs proberen we je zoveel mogelijk te helpen bij al uw vragen in verband met uw verdere beroeps- en/of studiekeuze.  Maar ook daarna kan je steeds contact met ons nemen. Wij helpen je graag verder.  

Kom ons vertellen hoe je uw toekomst ziet:

 • als je droomt, hoe zal je leven eruit zien als je 28 bent?
 • wat voor werk zie je je doen, wat zou je willen doen?
 • Heb je daar een opleiding voor nodig?
 • Wat is je droomjob?
 • Waar zou je later willen werken?
 • Wil je nog iets bijleren - bv. computer, modellenopleiding, autotechnieker,...

Infostand nr. 18:  'verkeersveiligheid' - Politie

 

Ervaar het gevaar van dodehoeksituaties door de ogen van een vrachtwagenchauffeur of fietser in deze levensechte simulatie met virtualreality-brillen.

Je neemt zelf plaats achter het stuur van een vrachtwagen en ervaart wat een vrachtwagenchauffeur wel en niet ziet. Of je stapt op een fiets en leert hoe de dodehoeksituatie eruitziet voor een fietser en waar de gevaarlijke zones zich juist bevinden.

Stap in de virtuele wereld

Onze VSV-begeleiders geven een korte toelichting vooraf, begeleiden tijdens de applicatie en zorgen voor een sensibiliserende nabespreking over de gevarenzones rond voertuigen. (Een deelname duurt 5 min/persoon)


 

Infostand nr. 1 + 2: Hoger Onderwijs - UCLL - HBO5-opleidingen

meer info


Infostand QRIOS

Zeven vrije centra voor volwassenenonderwijs fuseerden tot Qrios, een Limburg-breed onderwijscentrum met een uitgebreid palet aan opleidingen in het secundair volwassenenonderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Qrios is - net als zijn logo - een veelkleurige, open-minded speler binnen het volwassenenonderwijs in Limburg. Qrios organiseert van september tot juni opleidingen in dag-, avond- en weekendonderwijs. In twaalf verschillende studiegebieden biedt Qrios meer dan 150 boeiende en leerrijke cursussen aan. Indien nodig, begeleidt Qrios je zelfs op weg naar je diploma secundair onderwijs.

Qrios heeft lesplaatsen in:

 • Genk (campus VLL)
 • Hasselt (campus VSPW)
 • Overpelt, Neerpelt, Hamont-Achel, Peer en Maaseik (campus WICO)
 • Maasmechelen en Eisden (campus de helix)
 • Houthalen (campus TIKB)
 • Tongeren (campus viio)
 • Sint-Truiden en Nieuwerkerken (campus KCST)
 • Herk-de-Stad (campus Sint-Martinus).

 

Qrios biedt HBO5-opleidingen aan in 3 studiegebieden:

 

 • Sociaal-Agogisch werk (maatschappelijk werk en orthopedagogie)
 • Handelswetenschappen en bedrijfskunde (boekhouden)
 • Industriële wetenschappen en technologie (elektriciteit en mechanica)

Verder hebben we een ruim aanbod in bijna alle studiegebieden van het secundair volwassenonderwijs: auto, bibliotheek-, archief- en documentatiekunde, bouw, fotografie, grafische technieken, handel, hout, huishoudelijk onderwijs, ICT, kant, koeling en warmte, lichaamsverzorging, mechanica-elektriciteit, mode, NT2, personenzorg, talen Richtgraad 1 – 4, toerisme en voeding.

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs op zak dan is het tweedekansonderwijs jouw kans op succes.   Het tweedekansonderwijs bestaat uit twee onderdelen: een beroepsgerichte diplomeerbare opleiding en aanvullende algemene vorming. Om je diploma secundair onderwijs te behalen, moet je beide opleidingen met succes doorlopen. De duur van de opleiding varieert van 1 tot 3 schooljaren. Dit is afhankelijk van je voorkennis, je persoonlijke mogelijkheden en de gekozen opleiding.

Alle cursussen worden modulair georganiseerd zodat je een eigen leertraject kunt uitstippelen, afgestemd op je eigen situatie en behoeften.

Meer info? www.qrios.be

Qrios in beeld? https://youtu.be/zXyuNOvliaI en https://youtu.be/8lWQulGtuUs


Infostand nr. 3 + 4:Hoger Onderwijs - PXL Level 5 - HBO5-opleidingen

Bij ons kan je terecht met alle vragen over HBO5-opleidingen.

meer info


Infostand nr. 6: CTT Limburg

 

Wij zijn een centrum voor volwassenenonderwijs en bieden dag- en avondcursussen in de volgende richtingen: talen, zorg, kinderopvang, fotografie, informatica en technieken (houtbewerking, autotechniek, lassen, mode, schoonheidsspecialist, kapper en koken). Bij ons kun je ook je diploma secundair onderwijs behalen, door een aantal algemene vakken te volgen in combinatie met een praktische opleiding. Op onze standen (Algemeen, Zorg en ICT-Technieken) zullen wij je alle informatie verstrekken.

Welkom!

meer info CVO CTT


Infostand nr. 9: Limburgse studieleningen

Ben je op zoek naar de mogelijkheid om een studielening aan te vragen.  We verschaffen je alle nodige info!

meer info


 

Infostand nr. 10:  'Perspectief Folder'

 


Infostand Ombudsdienst voor de private arbeidsbemiddeling

De Ombudsdienst zal dit jaar niet deelnemen aan de beurs.

De ombudsdienst voor de private arbeidsbemiddeling geeft een antwoord op uw vragen.

Kan een selectiebureau referenties opvragen bij je vorige werkgever? Heb je recht op inzage en/of afschrift van jouw selectiedossier? Geeft uitzendarbeid recht op pensioen? Welke documenten moeten bij het einde van je contract overhandigd worden? Heb je recht op outplacement?

Heb je vragen over de sociale reglementering of over je rechten als werknemer of als kandidaat, kom dan gerust langs bij de Ombudsdienst voor de private arbeidsbemiddeling.

De Ombudsdienst werkt voor de sectoren Uitzendarbeid, Recruitment, Search & Selection, Outplacement, Projectsourcing en Dienstencheques.

meer info


Informatie van het project ROADIES

Twee schoolverlaters testen 40 weken lang elke week ander werk. Dat is ROADIES in een notendop. Brecht en Hanne gaan aan de slag als slagerverpleger, carrossier, kapper, uitvaartverzorger en 35 andere jobs. Je ontdekt het werkveld door hun ogen en leeft een jaar lang mee met de keuzes én de knopen die met studie- en beroepskeuze gepaard gaan. 

Meer info over het project Roadies vind je bij de CLB-stand.

meer info


Infostand nr. 17: SYNTRA-Limburg

Bij SYNTRA Limburg kun je meer dan 700 praktijkgerichte opleidingen volgen in één van onze 25 sectoren. Via de leertijd, de voltijdse dagopleiding, avondopleidingen of korte bijscholingen leer jij het beroep van je dromen!

We geven je algemene uitleg over de voltijdse dagopleidingen, de stageovereenkomst, de leertijd en alle lange en korte opleidingen.

Nieuw dit jaar is dat we ook informatie verschaffen aan de ondernemers onder jullie die de droom koesteren een eigen zaak te starten. Vraag info en wij helpen je op weg deze droom te verwezenlijken!

meer info


Infostand nr. 16: RTC Limburg

Als RTC verbinden we onderwijs en bedrijfsleven, zodat leerlingen en leerkrachten gebruik kunnen maken van kennis, infrastructuur en apparatuur die niet aanwezig is in de school.  We realiseren dit op verschillende manieren: door opleidingen op maat voor leerlingen en leerkrachten te organiseren, daarnaast lenen we materiaal uit en werken we samen met het bedrijfsleven, zodat leerlingen het geleerde kunnen toepassen op de bedrijfsvloer en in contact komen met nieuwe technologieën.

Op de beurs stellen wij ons uitleenmateriaal voor gaande van een warmtebeeldcamera, onze labokoffers, ouderdomssimulator, TLT-spel,.. een aanbod wat bruikbaar is in diverse studiegebieden.  

Daarnaast  kan je bij het RTC nog steeds terecht voor het schoolverlaterspakket bestaande uit een PowerPoint met beeldmateriaal en handleiding voor leerkrachten.   Het pakket kan door een organisatie uit het samenwerkingsverband gratis in uw school gegeven worden, maar je kan er als leerkracht ook zelf mee aan de slag.

We zijn volop bezig met het jaaractieplan 2017-2018, heb je goede ideeën, laat het ons zeker weten.

meer info


Infostand nr. 11: Vakbonden

we helpen je met alle vragen waarmee je worstelt als (job)student of schoolverlater. Kom gerust eens langs en ontdek waarom de vakbond jouw ticket voor de toekomst is!

meer info ABVV

meer info ACLVB

meer info ACV


Infostand nr. 13:VDAB Limburg

De start van je loopbaan….de VDAB helpt je op weg!

Je studeert om later een leuke job te hebben. En die wil je natuurlijk zo snel mogelijk vinden na het afstuderen.

Inschrijven

Schrijf je daarom meteen in via www.vdab.be/mijnloopbaan.

Dit kan zelfs al tijdens je laatste jaar. Want hoe sneller we je gegevens hebben, hoe sneller we je naar die toffe job kunnen gidsen. Want de toekomst is aan de doeners.

Meer nog: jij bént die toekomst. Werp je met je enthousiasme en leergierigheid op één van onze 50.000 jobs of specialiseer jezelf tijdens een voortgezette opleiding. Ontdek ons aanbod op www.vdab.be of bel gratis naar 0800 30 700 (elke werkdag van 8u tot 19u).

Sollicitatieadvies

Sollicitatieadvies nodig ? Vraag het aan de online sollicitatiecoaches ! Heb je een concrete vraag over je Cv, brief, telefonisch gesprek of interview ? Onze online sollicitatiecoaches helpen je verder via telefoon of mail. Surf naar www.vdab.be/sollicitatiecoaching

en stel je vraag via het online sollicitatieloket. Hierna contacteert de coach jou.

meer info


Infostand nr. 13: Eures - VDAB - Werkwinkel Lanaken

Bij ons kan u terecht voor alle info over grensarbeid.

meer info


Infostand nr. 15: GTB Limburg

Als Gespecialiseerd Team Bemiddeling (GTB) helpen we je aan het werk. Heb jij extra ondersteuning nodig om de brug te maken van de schoolbanken naar een werkplek? Dan kan je bij ons terecht voor begeleiding op maat. Kom een kijkje nemen aan onze stand waar je een voorproefje krijgt van wat GTB begeleiding voor jou kan betekenen. Of neem alvast een kijkje op www.gtb.be

Trigger : inleefsessie – wat als je hoofd en je hand niet overeen komen?

 


Infostand nr. 15: KVG Limburg

"Welkom bij de KVG-groep, de grootste organisatie van en voor mensen met een handicap en hun omgeving in Vlaanderen. De KVG-groep heeft vele gezichten. Dé constante in de werking van alle diensten die de KVG-groep vormen, is dat zij allen vertrekken vanuit de beleving van personen met een handicap en hun netwerk.

 

Als beweging van personen met een handicap streeft de KVG-groep naar 'kwaliteit van bestaan' en naar een inclusieve samenleving waaraan mensen met een handicap evenwaardig deelnemen.

 

Onze eigenheid bestaat erin dat wij - vanuit die ambitie - eigentijdse begrippen als emancipatie, zelfbeschikkingsrecht, actief burgerschap, participatie, kwaliteit van bestaan, inclusie, . een invulling geven vanuit de concrete praktijk, vanuit het dagdagelijks contact met mensen met verschillende handicaps en hun netwerk!"


Infostand Uitzendsector

Het Vormingsfonds voor uitzendkrachten zal dit jaar niet deelnemen aan de beurs. Voor meer info kan u terecht bij de uitzendkantoren.

 

Uitzendarbeid is voor veel schoolverlaters de opstap naar de arbeidsmarkt. Jongeren vinden in de uitzendsector een uitgebreid aanbod vacatures in verschillende sectoren. Ervaring verworven via uitzendcontracten wordt in meer dan 50 % van de gevallen verzilverd in een vast contract.  Breng ons zeker een bezoekje als je meer informatie wenst over uitzendarbeid.

Ontdek ons Interimspel!

meer info vormingsfonds uitzendkrachten

 


Infostand ACTIEF-Interim

Je bent jong en je wilt wat: een toffe job die bij je past!
Actief Interim is het snelstgroeiende uitzendbureau van België en we begrijpen als geen ander dat jij ook wilt groeien.

Ben jij er klaar voor om die toffe job te vinden?
Bekijk de vacatures op www.actief.be en solliciteer meteen online.
Of kom eens langs bij het dichtsbijzijnde Actief-kantoor met je cv op zak! Dan kijken we samen welke mogelijkheden bij jouw profiel passen.

Met 65 kantoren verspreid over heel België is er altijd wel een kantoor bij jou in de buurt. (linken naar http://www.actief.be/nl/over-actief-interim/kantoren)
We zijn van 08.30 - 17.30 u geopend en helpen jou graag in je zoektocht naar een job. 

meer info ACTIEF Interim


Infostand nr. 7: Sector Dienstencheques

“Ontdek de sector van de dienstencheques: “Welke taken neem je op als huishoudhulp?” “Hoeveel verdien je als huishoudhulp?” “Welke vragen krijg je vaak bij een sollicitatie?” “Welke bedrijven zoeken nog huishoudhulpen?” Op al deze vragen hebben wij een antwoord. Huishoudhulp zijn, heeft enorm veel voordelen. Wij vertellen ze je allemaal!”

meer info


Infostand nr. 8: JAC Overkophuis

Als jongere sta je voor een keerpunt in jouw leven! Verder studeren, je eerste job, een eigen stek, noem maar op!

Misschien woon je al alleen, of misschien ben je van plan om dit in de toekomst te doen.

Maar wat betekent het om op eigen benen te staan? En hoe zit het met alle kosten die je kan krijgen?

Heb je vragen over budget, kosten, reclame, aankopen of schulden? Kom dan eens langs onze stand!

Samen met JAC Limburg en OCMW Genk proberen wij jouw vragen te beantwoorden en samen zoeken we naar de juiste informatie.

 

Misschien weet je al heel wat over deze onderwerpen? Test dan je kennis en draai aan ons Rad van Fortuin, en wie weet win je nog wel een prijs?

Meer info


Infostand nr. 5: Leerwinkel Genk

Wil je een opleiding volgen? Een diploma secundair onderwijs behalen?

Leerwinkel Genk helpt je op weg!

 

Leerwinkel Genk geeft informatie en begeleiding aan volwassenen (18+) met vragen rond opleiding, diploma behalen, school afmaken,…

 

Bij de trajectbegeleider van Leerwinkel Genk kun je terecht:

 • Voor informatie over opleidingen voor volwassenen in Genk en omgeving;
 • Om te bekijken wat je wil en wat je kan, hoe je een opleiding kan combineren met je thuis- en/of werksituatie;
 • Om uit te zoeken hoe je een diploma secundair onderwijs kunt behalen.

Leerwinkel Genk, Stadhuis, Balieplein, Stadsplein 1 I 3600 Genk

 

Wanneer?

dinsdag van 14u - 17u I donderdag: 14u-18u

Op afspraak : Maandag tussen 9u – 12u en donderdag tussen 18 en 19u

 

TRAJECTBEGELEIDERS: Contacteer de trajectbegeleiding 0479 73 30 08 Leerwinkel@Genk.be

www.leerwinkelgenk.be

 

Meer info


Infostand nr. 14: Euroguidance

Breng een bezoekje aan onze infostand voor alle informatie over leren en werken in het buitenland!

 

meer info