Centrum voor Volwassenenonderwijs - De Verdieping - Heusden-Zolder

Centrum voor Volwassenenonderwijs – De Verdieping – Heusden-Zolder

 

Een creatieve, technische of administratieve beroepsopleiding bij CVO De Verdieping duurt 1 semester of een schooljaar. Je oefent enkel vaardigheden die zijn afgestemd op vragen van de arbeidsmarkt en in functie van de jobinhoud. Deze alternatieve studieroute leidt tot een certificaat én praktijkervaring, dankzij de bedrijfsstage. Dat staat goed op je cv!

 

CVO De Verdieping kiest voor een professionele en persoonlijke aanpak. Onze cursussen en beroepsopleidingen maken de talenten en competenties van cursisten zichtbaar – voor zichzelf én voor de arbeidsmarkt.

Volwassenenonderwijs als alternatief voor hogere studies

 

De weg naar een job loopt zelden in een rechte lijn en toch proberen we het massaal – na het secundair onderwijs kiezen we een opleiding in het hoger onderwijs en vervolgens gaan we aan het werk. Geldt dat voor jou ook? Misschien wil jij je nog niet, helemaal niet of niet meer inschrijven aan een hogeschool of universiteit ... Weet dan dat je ook kan uitwijken naar een korte en praktische opleiding bij CVO De Verdieping.

 

Meer informatie

Tweede kans voor schoolverlaters zonder diploma

 

Sluit je huidige studierichting niet aan bij je interesses, zijn er problemen in de klas, volg je te veel verplichte vakken die niets te maken hebben met de job die je later wil doen, maakt examenstress je letterlijk ziek of ben je in het middelbaar gewoon even de weg kwijtgeraakt? In het secundair volwassenenonderwijs behaal je een diploma vol toekomst – al vanaf 1 semester, in combinatie met aanvullende algemene vorming. Als voorbereiding op hogere studies of als springplank naar een job.

 

Meer informatie

Leren doe je niet alleen

 

Tijdens je opleidingstraject kan je rekenen op persoonlijke begeleiding en opvolging. Je krijgt van ons vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je komt op tijd naar de les, toont respect voor elkaar en werkt samen of zelfstandig aan een project wanneer dat gevraagd wordt. Je oefent de leerstof en stelt vragen wanneer je ergens vastzit.

 

Je vakleerkrachten zijn er voor uitleg, oefeningen, feedback en aanmoediging. En vergeet niet dat je de trajectbegeleiders steeds kan aanspreken – ze luisteren, coachen en supporteren voor je. Ook in moeilijke tijden.