Centrum voor Volwassenenonderwijs STEP - Hasselt

TROEF voor wie verder studeert !

 

CVO STEP biedt een brede waaier aan opleidingen die leiden tot een diploma secundair onderwijs. Het is mogelijk om een beroepsopleiding te combineren met een aparte opleiding aanvullend algemene vorming. Deze combinatie leidt tot een diploma.

Zo kan je een diploma secundair onderwijs voor webdesigner, secretariaatsmedewerker, computeroperator, netwerktechnicus, hulpkok en kok, jeugd en gehandicaptenzorg en humane wetenschappen op 2 jaar behalen. Deze opleidingen worden georganiseerd met een brede stage die vaak leiden tot directe tewerkstelling !

 

Naast deze opleidingen beidt CVO STEP nog andere beroepsopleidingen aan die ook in combinatie met aanvullende algemene vorming tot een diploma secundair onderwijs leiden. Maar in deze gevallen duurt het wat langer om het programma af te werken. Deze worden meestal ’s avonds georganiseerd. Je kan dan wel deze opleidingen combineren met een job overdag. Het gaat hier over de opleidingen hulpkok, kok, hotelbedrijf, traiteur,… mode, schoonheidsspecialiste, zelfstandig gespecialiseerde pedicure, meubelmaker en schrijnwerker.

 

Daarbuiten biedt CVO STEP vier reuze interessante HBO opleidingen aan; nl. HBO bouw en houtconstructie die tot 100% tewerkstelling leidt ! Ook HBO Orthopedagogie is zeer in trek en ligt goed voor tewerkstelling. HBO Elektromechanica is een echt knelpuntberoep dwz dat je altijd werkt hebt. Met onze HBO informatica optie programmeren vindt ook altijd werk. Deze opleidingen zijn zeer praktijkgericht en worden met een uitgebreide stage georganiseerd. Onze HBO’ers zijn gegeerd ! Maar verder studeren aan de hogeschool kan ook nog…

 

Tenslotte biedt CVO STEP ook nog de specifieke lerarenopleiding aan. Vooraleer je hier aan de slag gaat is het best enkele jaartjes praktijkervaring op te doen. Een ervaren praktijkleraar is de basis van goed beroepsonderwijs ! Maar informeer toch als je interesse hebt voor de toekomst !

 

Voor meer inlichtingen bezoek onze website www.cvo-step.be of contacteer ons 011/42 90 17

Bedankt voor je belangstelling ! 

Infomomenten

 • Alle opleidingen CVO STEP in KTA1 Vildersstraat 28, 3500 Hasselt T: 011 42 90 17
  • Zaterdag 20 mei van 10 tot 14u
  • Dinsdag 22 augustus van 17u tot 21u
 • HBO5 opleidingen CVO STEP op PXL infodagen Congressgebouw Elfde Linie
  • zaterdag 22 april 20107 van 10 tot 14u
  • Dinsdag 4 juli 2017 van 15.00 - 20.00 uur
  • Zaterdag 9 september 2017 van 10.00 - 14.00 uur

 

Kom je overtuigen van ons studieaanbod.  Een goede studiekeuze kan je immers beter maken als je ter plaatse komt kijken!