Se-n-Se Esthetische lichaamsverzorging - GO! Next KTA2 Hasselt

Esthetische lichaamsverzorging biedt specialisatie op drie vlakken.  Zo is er speciale aandacht voor de lichaams-, huid- en gelaatsverzorging door de studie van huid-, voeding- en dieetleer, de lympfedrainage en de ontspannende shiatsumassage.  Voetverzorging en grime zijn de twee andere belangrijke onderdelen van dit specialisatiejaar.

Je leert er creatief, modebewust en eigentijds optreden, deskundig raad geven en verantwoord doorverwijzen, vlot commercieel en klantgericht denken met oog voor veiligheid, milieu en hygiëne.

Om professionele ervaring op te doen neem je deel aan verschillende firmabezoeken, demo’s en praktijkstages.

Je wordt opgeleid tot gespecialiseerd werknemer in een schoonheidssalon, zelfstandig schoonheidsspecialist(e) of vertegenwoordiger voor een gespecialiseerde firma.  Met de nodige inzet en de juiste capaciteiten is een doorstroming naar het hoger onderwijs mogelijk.

Overeenstemmende richtingen in het hoger onderwijs zijn o.a. de bacheloropleidingen leraar secundair onderwijs (bio-esthetiek, haartooi); optiek en optometrie.

Er zijn ook nog verdere opleidingsmogelijkheden in het hoger beroepsonderwijs (HBO5), bij SYNTRA, de VDAB, Defensie, Politie,…