Se-n-Se Industriële warmtetechnieken - Technisch Instituut St.-Jozef Bilzen

PROFIEL VAN DE STUDIERICHTING

Deze Se-n-se-opleiding is vooral bedoeld voor leerlingen van de derde graad ‘Koel- en warmtechnieken’. Toch worden ook gemotiveerde leerlingen die het diploma Secundair Onderwijs behaalden, bv. zij die in het BSO slaagden voor het derde jaar van de derde graad Verwarmingsinstallaties, toegelaten tot dit specialisatiejaar.

In de studierichting Industriële Warmtetechnieken verwerven de leerlingen voldoende inzichten, vaardigheden en attitudes

✗ om met succes een professionele carrière binnen het domein van de verwarming en binnenklimaatregeling aan te vatten;

✗ om een onderhoud aan industriële warmte-installaties op een gestructureerde wijze te analyseren en uit te voeren;

✗ om diverse attesten/certificaten inherent aan het beroep van brandertechnicus en installateur van cv-installaties te behalen. In onze scholengemeenschap (TISJ) kan je gaan voor G1, G2, G3, ‘Verwarmingsaudit’, CERGA en certificaat van bekwaamheid in vloeibare brandstof.

TOEKOMSTMOGELIJKHEDEN

Leerlingen die een Se-n-se-opleiding gevolgd hebben, kennen uiteraard grondig hun vak. Maar omdat zij de werkzaamheden kunnen voorbereiden, begeleiden, uitvoeren en evalueren, kunnen ze op de werkvloer ook instaan voor de dagelijkse planning, studiedienst en organisatie, bv. als ploegbaas of manager.