Provincie Limburg

 

Infosessies

Naast een bezoek aan de beurs, kan je met je klas ook intekenen voor het volgen van een selectie interactieve infosessies.
Ze gaan door in hetzelfde gebouw als de beurs. Let op, inschrijven is noodzakelijk, en kan tot een week voor aanvang van de beurs! Inschrijvingen die later dan dit tijdstip plaatsvinden, worden niet meer verwerkt. Je ontvangt voor de infosessie een inschrijflink per mail van zodra je je klas voor het beursbezoek hebt ingeschreven.

Schoolverlatersinfo

Eens je je studies afgerond hebt en de school zal verlaten komt er heel wat op je af. Een nieuw hoofdstuk breekt aan. In deze infosessie die door de Limburgse vakbonden gegeven wordt, krijgen jongeren meer duidelijkheid over welke stappen allemaal ondernomen moeten worden; Waar moet ik me overal gaan inschrijven ? Hoe begin ik aan het zoeken van een job ? Kan ik nog vakantiewerk doen ? Wat als ik niet meteen werk vind,…

Solliciteren

Je hebt je diploma op zak en bent klaar om naar de arbeidsmarkt te stappen. Hoe begin er eraan. Binnen deze workshop gaan de Limburgse vakbondsorganisaties dieper in op het solliciteren voor een job; Wat moet er allemaal in een cv staan ? Hoe presenteer je jezelf naar een nieuwe werkgever ? Wat bespreek je zoal in een sollicitatiegesprek ?… Kortom, heel wat tips en handvaten voor de jongeren die zich voor het eerst op de arbeidsmarkt begeven.

Graduaatsopleidingen

Graduaatsopleidingen zijn vrij nieuw, de mogelijkheden van deze (meestal) tweejarige opleidingen zijn nog niet zo goed gekend. In deze infosessie leggen de Limburgse Hogescholen je uit wat een graduaatsopleiding precies inhoudt. Uit welke opleidingsonderdelen (les, stage…) zo’n opleiding nu juist bestaat, wat wordt er verwacht van de studenten, heb je voorkennis nodig vooraleer je aan zo’n opleiding kan beginnen; of wat betekent dit voor jou kansen op de arbeidsmarkt.

HBO Verpleegkunde

In deze infosessie kom je te weten wat deze opleiding precies inhoudt, hoe lang ze duurt en hoe ze precies verloopt; welke modules volg je, hoeveel stage,…. Verder kom je er ook te weten welke jobs je precies met een diploma HBO Verpleegkunde kan uitoefenen… en welke je kansen zijn op de arbeidsmarkt. De workshop HBO Verpleegkunde wordt gegeven door de 3 Limburgse scholen die deze opleiding zelf organiseren.

SyntraPXL

Ook Syntra biedt heel wat opleidingen aan. In deze infosessie wordt het je duidelijk wat zo een opleiding bij Syntra precies inhoudt: uit welke opleidingsonderdelen bestaat zo’n opleiding uit (les, stage…)… Welke kwalificatie heb je op zak na het volgen van zo’n opleiding en wat betekent dit voor jouw kansen op de arbeidsmarkt ?

Defensie

Deze infosessie richt zich tot de jongeren die geïnteresseerd zijn in een job bij defensie. Het informatiecentrum van defensie legt er niet alleen haarfijn uit welke opleidingen er bij defensie gevolgd kunnen worden, maar ook welke beroepen je daarmee kan uitoefenen. Maar ook meer praktische zaken, bv. over selectie- en inschrijvingsprocedures komen uitgebreid aan bod.